Zaprimanje zahtjeva za poticaje

poljoAgencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju 1. ožujka počinje sa zaprimanjem zahtjeva poljoprivrednika za poticaje za 2014.

ZAPOČINJE ZAPRIMANJE ZAHTJEVA POLJOPRIVREDNIKA ZA IZRAVNA PLAĆANJA ZA 2014. GODINU

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju 1. ožujka započinje sa zaprimanjem zahtjeva poljoprivrednika za izravna plaćanja za 2014. godinu. Zahtjev se popunjava elektronski, pomoću internetske aplikacije AGRONET, a podnosi se „papirnato“, osobno ili poštom u regionalne urede Agencije za plaćanja u 21 županiji.
Ako nisu u mogućnosti samostalno popuniti zahtjev, poljoprivrednicima će pomoći djelatnici regionalnih ureda Agencije za plaćanja Savjetodavne službe i Hrvatske poljoprivredne agencije, na više od 60 lokacija u zemlji.
 
Novost ove godine je da se poljoprivrednicima ne dodjeljuju nova prava na plaćanja, već koriste prava koja su im dodijeljena prošle godine, ako to žele. Stoga je važno da na zahtjevu za 2014. godinu prijave korištenje prava na plaćanja. Poljoprivrednici koji su imali promjenu posjeda, odnosno ako su smanjili ili povećali površinu zemljišta koje obrađuju,  imaju mogućnost prijenosa tih prava do 2. travnja,  kako bi i za to zemljište mogli zatražiti izravna plaćanja. 
 
Molimo sve poljoprivrednike da prije potpisivanja i podnošenja zahtjeva pažljivo pročitaju zahtjev te ga pravovremeno podnesu Agenciji za plaćanja, od 1. ožujka do 15. svibnja ove godine.  Iznimno za stočare, zahtjev za krave dojilje i mliječne krave podnosi se od 1. travnja do 15. svibnja, a za ovce i koze od 3. ožujka do 30. travnja 2014. godine.
 
Detaljni uvjeti za ostvarivanje izravnih plaćanja propisani su Pravilnikom o provedbi programa izravne potpore i pojedinih mjera državne potpore poljoprivredi u 2014. godini kojega možete preuzeti (ovdje).

Savjetodavna služba, Kumrovečka 109, Donja Pušća ;3356-925, 091 4882-962

Kako bi izbjegli gužve,molim da svoj dolazak najavite minimalno dan ranije !

Agencija za plaćanje, Ul. Grada Vukovara 70/IV ; 6446-299, 6446-300
 
Želimo Vam uspješnu prijavu!

                                                                                                 Manuel Čičko, dipl. ing. agr.

Back to top button

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.

Close
Close
Skip to content