Uvođenje poslijepodnevnog rada Dječjeg vrtića Smokvica u Luki

banner dvsmokvicafullhd3Prepoznajući potrebe roditelja za radnim vremenom vrtića koji prati njihove radne obaveze i u želji da i nadalje unaprjeđuju uslugu za roditelje djece predškolske dobi s područja Općine Luka, Dječji vrtić Smokvica i Općina Luka zajedno apliciraju na pozivni natječaj Ministarstva demografije i socijalne skrbi za dodjelu sredstava iz socijalnih fondova EU: „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja” UP.02.2.2.08. prijavom projektnog prijedloga pod nazivom „ Prilagođavanje potrebama roditelja djece rane i predškolske dobi općine Luka uvođenjem poslijepodnevnog rada Dječjeg vrtića Smokvica”.

Dječji vrtić Smokvica djeluje u svom područnom odjelu u Luki, Trg sv. Roka 4 od 01.10.2014. godine.

U vrtiću u Luki provode se redoviti programi predškolskog odgoja i naobrazbe: cjelodnevni primarni 10-satni program i poludnevni, odnosno 5- satni primarni program. Također, provodi se i obvezni Program predškole za djecu godinu dana do polaska u školu koja nisu uključena u redovite skupine vrtića. Roditelji također mogu svoje dijete u vrtiću upisati u kraći program ranog učenja engleskog jezika, a u suradnji s vanjskim suradnicima provode se i sportski programi: plivanje, klizanje, rolanje, nogomet.

Prepoznajući potrebe roditelja za radnim vremenom vrtića koji prati njihove radne obaveze i u želji da i nadalje unaprjeđuju uslugu za roditelje djece predškolske dobi s područja Općine Luka, Dječji vrtić Smokvica i Općina Luka zajedno apliciraju na pozivni natječaj Ministarstva demografije i socijalne skrbi za dodjelu sredstava iz socijalnih fondova EU: „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja” UP.02.2.2.08. prijavom projektnog prijedloga pod nazivom „ Prilagođavanje potrebama roditelja djece rane i predškolske dobi općine Luka uvođenjem poslijepodnevnog rada Dječjeg vrtića Smokvica”.

Nakon provedenog postupka ocjene projektnih prijedloga prijavljeni projekt dobio je pozitivnu ocjenu i odobrena su sredstava za provedbu poslijepodnevnog rada vrtića u Luki kroz razdoblje od 24 mjeseca, te je 27.09.2018. sklopljen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda UP.02.2.2.08.0056 s Ministarstvom demografije i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje .

Što to konkretno znači za roditelje predškolske djece s područja općine Luka i okolice?

Ovim programom obuhvatiti ćemo potrebe svih roditelja koji trebaju neki oblik poslijepodnevnog rada vrtića. Usluga je namijenjena roditeljima koji rade naizmjenično jedan dan ujutro, jedan dan popodne, zatim koji rade smjenski rad na tjednoj bazi i onima koji trebaju produženi rad vrtića poslijepodne. Važno je napomenuti da djeca i dalje mogu ostati u vrtiću maksimalno do 10 ili 5 sati, ovisno u koji program su upisani. Roditelji koji će redovito ili povremeno koristiti usluge vrtića poslijepodne neće imati dodatnih troškova, odnosno za njih vrtić neće poskupjeti.

Za provedbu programa zaposliti će se odgojitelj/odgojiteljica na puno radno vrijeme, edukacijski rehabilitator (defektolog ili logoped) na pola radnog vremena, te kuhar/ica i spremač/ica na pola radnog vremena. Prostor vrtića obogatiti će se novom opremom i didaktikom. Sobe dnevnih boravaka djece dobiti će nove centre aktivnosti kao što je istraživački centar i senzo-motorički centar.

Veliki kvalitativni napredak je i uređenje samostalne kuhinje za pripremu hrane, Općina Luka investirati će u potrebne građevinske preinake u postojećem prostoru kuhinje, a Dječji vrtić Smokvica u opremanje iste. U vrtiću će se planirati i pripremati svi obroci u skladu sa pozitivnim propisima, namirnice će se nabavljati na dnevnoj bazi od renomiranih dobavljača. Sve to će značajno unaprijediti kvalitetu usluge Dječjeg vrtića Smokvica i boravka svih polaznika vrtića u Luki, a ne samo djece koja će biti uključena u poslijepodnevni program.

Produženje radnog vremena i jačanje stručnog tima omogućuje upis većeg broja djece u vrtić u Luki, do 15 novih polaznika. Program je primarno namijenjen roditeljima i djeci s područja općine Luka, a u slučaju slobodnih mjesta upisivati će se i djeca iz okolnih mjesta.

lenta1

 

Back to top button

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.

Close
Close
Skip to content