UVOĐENJE PILOT-PROJEKTA BESPLATNOG JAVNOG ŽELJEZNIČKOG PRIJEVOZA DJECE I UČENIKA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA NA PODRUČJU RH

Zaključkom Vlade RH od 23. rujna 2021. uvodi se pilot-projekt besplatnog javnog željezničkog prijevoza djece i učenika osnovnih i srednjih škola na području Republike Hrvatske. Pilot-projekt uvodi se sukladno Programu Vlade Republike Hrvatske, a provodit će se od 1. listopada 2021. do 31. prosinca 2022. godine.

Pilot-projekt obuhvaća neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta školovanja i povremena putovanja, kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, na ljetovanje i druga putovanja. Realizacija pilot-projekta doprinijet će povećanju mobilnosti djece i učenika, zaustavljanju iseljavanja u urbane sredine i podršci demografskoj revitalizaciji, poboljšanju životnog standarda građana, revitalizaciji prometa putničkih vlakova na nerazvijenim područjima i poticanju korištenja željezničkog prijevoza.

S obzirom na ranije donesenu Odluku Vlade o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za školsku godinu 2021./2022. i sufinanciranje prijevozne karte od strane Općine Luka,  učenici srednjih škola će za razdoblje od 6. do 30. rujna 2021. godine imati također besplatne karte.

Više o pilot-projektu i ostvarivanju prava na besplatni prijevoz možete pronaći na  http://www.hzpp.hr/besplatna-putovanja-za-djecu-i-ucenike.

Back to top button

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.

Close
Close
Skip to content