UREĐAJ ZA OSIGURANJE ŽELJEZNIČKO-CESTOVNOG PRIJELAZA ŽEJINCI TRENUTAČNO IZVAN FUNKCIJE REGULACIJE PROMETA

Prema obavijesti HŽ-infrastrukture d.o.o., uređaj za osiguranje željezničko-cestovnog prijelaza Žejinci je zbog kvara izvan funkcije regulacije prometa. S obzirom na to da bi implementacija zamjenskoga sustava zahtijevala znatna ulaganja u uređaj koji će uskoro ionako biti zamijenjen u sklopu projekta modernizacije i elektrifikacije dionice pruge Zaprešić – Zabok, puštanje u promet novog uređaja osiguranja željezničko-cestovnog prijelaza Žejinci očekuje se u rujnu 2021.

Kako bi se osigurala sigurnost svih sudionika u prometu, do puštanja novog uređaja osiguranja u redovitu funkciju regulacije prometa vlakovi preko željezničko-cestovnog prijelaza prometuju tako da strojovođa postupa u skladu s Pravilnikom o načinu i uvjetima za sigurno odvijanje i upravljanje željezničkom prometom, odnosno prije nailaska na željezničko-cestovni prijelaz osiguran uređajem mora zaustaviti vlak i nakon što se uvjeri u to da sudionici cestovnog prometa ne prelaze preko prijelaza i nakon davanja zvučnog signala, nastaviti vožnju brzinom do najviše 10 km/h dok čelo vlaka ne prijeđe preko prijelaza te potom nastaviti vožnju najvećom dopuštenom brzinom.

Također, prijelaz je opremljen i kontrolnim svjetlosnim signalima koji za vrijeme dok je uređaj osiguranja isključen, signaliziraju signalni znak „Uređaj na željezničko-cestovnom prijelazu neispravan“ te time dodatno upozoravaju strojovođu na potrebu provođenja prethodno navedene sigurnosne procedure.

Svi sudionici u cestovnome prometu mole se za strpljenje i dodatan oprez prilikom prelaženja preko pruge do puštanja novog uređaja osiguranja u redovitu funkciju regulacije prometa.

Back to top button

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.

Close
Close
Skip to content