Uputa za izdavanje propusnica Stožera civilne zaštite Općine Luka

Poštovani mještani općine Luka,

Stožer civilne zaštite općine Luka na temelju okolnosti iz točke II. e Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj propusnice izdaje na sljedeći način:

1. Svi koji su u mogućnosti zahtjev za izdavanjem propusnice upućuju elektronskom poštom na  luka@opcina-luka.hr.

U zahtjevu je potrebno navesti osobne podatke i razlog traženja propusnice.

Osobe kojima su propusnice izdane elektronskim putem propusnice mogu koristiti na način da ih isprintaju ili imaju u elektroničkom obliku (npr. mobilnom aparatu)

2. Ako građani ne mogu nikako drugačije zatražiti propusnicu, mogu ih, iznimno, osobno podignuti u prostorijama općine Luka.

Molimo Vas da maksimalno smanjimo socijalni kontakt.

Propusnice se izdaju: pon – pet, 9:00 – 12:00 sati samo iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština, te se izdaju maksimalno restriktivno u doista nužnim slučajevima (nužnim slučajem smatra se kupnja hrane i hranjenje životinja).

S obzirom na veliki broj upita i zahtjeva molimo Vas za strpljenje i razumijevanje.

Preuzmite Zahtjev za izdavanje propusnice ovdje

Detaljan tekst uputa:

UPUTA

o načinu izdavanja propusnica na temelju okolnosti iz točke II.

Odluke o zabrani napuštanja mjesta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj

(Narodne novine broj 35/20)

I.

S obzirom na upite stožera civilne zaštite te pravnih i fizičkih osoba, radi ujednačavanja postupanja daje se uputa o načinu izdavanja propusnica na temelju okolnosti iz točke II. Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (u daljnjem tekstu: Odluka).

II.

Nalaže se stožerima civilne zaštite da propusnice zbog okolnosti iz točke II. stavka 1. podtočke e) Odluke:

  • iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština, izdaju maksimalno restriktivno u doista nužnim slučajevima (nužnim slučajem smatra se i kupnja hrane i hranjenje životinja).

U zahtjevu potrebno je navesti osobne podatke i razlog traženja propusnice.

Preporuča se da se propusnice izdaju elektronskim putem na temelju zahtjeva upućenih elektronskom poštom ili drugim načinom bez socijalnog kontakta, a da se u Stožer civilne zaštite građani obraćaju osobno samo iznimno, ako nikako ne mogu drugačije zatražiti propusnicu.

III.

Traži se od pravnih osoba koja izdaju propusnice zbog okolnosti iz točke II. stavka 1. Odluke

  • podtočke a) – promet i kretanje nužno za opskrbu navedenih područja,

  • podtočke b) – dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za: pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe,

  • podtočke c) – izvješćivanje javnosti,

  • podtočke f) (putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće (npr. održavanje komunikacijskih i informacijskih sustava).

da izrade procjenu nužno potrebnog osoblja i da propusnice izdaju samo osobama koje su neophodno potrebne za obavljanje poslova i djelatnosti za funkcioniranje zajednice.

Organiziranje izdavanja propusnica treba organizirati elektronskim putem ili drugim primjernim putem bez socijalnog kontakta kad god je to moguće.

IV.

Izabrani liječnici obiteljske medicine koji izdaju propusnice zbog okolnosti iz točke II., stavka 1., podtočke d) – potrebna hitna medicinska skrb, trebaju organizirati izdavanje propusnica, kad je to moguće temeljem medicinske dokumentacije, elektronskim putem ili drugim primjerenim putem bez socijalnog kontakta.

V.

Čelnici žurnih i operativnih službi koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19 (točka II., stavak 1., podtočka g), dužni su službenicima, koji nemaju službene policijske značke i službene vojne iskaznice ( njima propusnice nisu potrebne jer im službena iskaznice zamjenjuju propusnice ), a potrebni su u sprječavanju širenja bolesti COVID-19, izdavati propusnice bez socijalnog kontakta kad god je to moguće.

VI.

Osobe kojima su propusnice izdane elektronskim putem propusnice mogu koristiti na način da ih isprintaju ili imaju u elektroničkom obliku ( npr. mobilnom aparatu ).

VII.

Stožeri civilne zaštite dužni su s ovom Uputom upoznati sve na koje se odnosi i javnost.

Back to top button

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.

Close
Close
Skip to content