Sveti Nikola u Luki

nikola2011Kao i ostala mjesta i našu je Luku i ove godine posjetio Sveti Nikola.

U iščekivanju njegova dolaska najmlađi su sa svojim roditeljima mogli uživati u predstavi družine „Šareni svijet” u kojoj su nam glavni protagonisti predstave jelen i vjeverica ispričali priču o neokićenoj božićnoj jelki. Svi prisutni u Društvenom domu Luka uživali su u priredbi, a po dolasku svetog Nikole veselju nije bilo kraja. Tada je Nikola uz pomoć krampusa svoj prisutnoj djeci podjelio darove, te se slikao s njima. Pogledajte slike …

nikola2011Početkom prosinca, točnije 5. prosinca, pripremaju se skromni darovi za blagdansko jutro Sv. Nikole. Darovi za blagdan Sv. Nikole (6. prosinca) razlikuju se od božićnih darova. Darovi Sv. Nikole skromni su i jednostavni. To mogu biti: bomboni, sitno i koštunjavo voće, poneka mandarina ili naranča, jabuka, slikovnica, manja igračka ili neka sitnica koja će razveseliti dijete. Navečer, uoči blagdana Sv. Nikole dijete ima obavezu očistiti svoju čizmicu ili cipelu i staviti je na prozor. U nekim krajevima djeca na prozor ili kamin vješaju dugačku čarapu.

 

Kao i ostala mjesta i našu je Luku i ove godine posjetio Sveti Nikola.

U iščekivanju njegova dolaska najmlađi su sa svojim roditeljima mogli uživati u predstavi družine „Šareni svijet” u kojoj su nam glavni protagonisti predstave jelen i vjeverica ispričali priču o neokićenoj božićnoj jelki. Svi prisutni u Društvenom domu Luka uživali su u priredbi, a po dolasku svetog Nikole veselju nije bilo kraja. Tada je Nikola uz pomoć krampusa svoj prisutnoj djeci podjelio darove, te se slikao s njima.

Slobodno možemo reći kako su mališani zadovoljno i veselo pošli svojim kućama, nestrpljivo iščekujući ponovni dolazak svetog Nikole i druge godine!

Napomenimo još samo na kraju kako je i ove godine glavni sponzor našem svetom Nikoli bila Općina Luka zahvaljujući kojoj su naši predškolci, vrtićevci i osnovnoškolci primili svoje darove od svetoga Nikole!

Ove godine usprkos recesiji darove su dobili i učenici od petog do osmog razreda koji nisu mogli prisustvovati podjeli na priredbi zbog redovitog održavanja nastave pa su načelnik i zamjenik načelnika u pratnji ravnateljice djeci podijelili darove .

Pozivamo Vas da se pretplatiten na naš Lučki newsletter gdje ćete dobivati obavijesti o novostima u našoj općini na svoju mail adresu

Pogledajte slike koje su slikali naši vrijedni članovi ffval-a

{AdmirorGallery}nikola2011{/AdmirorGallery}

Back to top button

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.

Close
Close
Skip to content