Svečano obilježen 5. kolovoz

oluja2015 mala

5. kolovoza, povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, u spomen na sve poginule i umrle branitelje u Općini Luka održane su budnice …

U srijedu 5. kolovoza, povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, u spomen na sve poginule i umrle branitelje u Općini Luka održane su budnice. Načelnik Darko Kralj zajedno s predsjednikom Općinskog vijeća Željkom Kostanjčarom te vijećnicima Vladimirom Husnjakom, Damirom Šipekom, predstavnicima udruga i ostalim mještanima u pratnji s Limenom glazbom Žejinci, budnicama su i ove godine zabilježili 5. kolovoz.

Budnice su odsvirane u Žeincima na autobusom okretalištu, Vadini na križanju Krajske i Vadinske, Pluskoj kod „Dva potoka” i u Luki na fontani.

Na dostojanstven način uz prisjećanje i odavanje počasti poginulim i umrlim herojima – hrvatskim braniteljima, posjećeni su grobovi poginulih i umrlih branitelja na području Općine Luka. Majdak Zebić Stjepan obratio se prigodnim govorom uz paljenje svijeća na groblju u Krajskoj Vesi obitelji branitelja Dubravka Ožegovića i umrlog Tihomira Jakupovića. Na groblju u Žeincima, govor je održao Vladimir Husnjak za obitelj Vlade Tuđmana, Darka Kajfeša i Radanović Zlatka. Načelnik Darko Kralj posjetio je grob umrlog branitelja Vladimira Korabeka te se zajedno s prisutnima uputio u Veliko Trgovišće, gdje je prisutne dočekao načelnik Velikog Trgovišća, Robert Greblički. Načelnik Općine Luka prisutnima je uputio par prigodnih riječi i zapalio svijeću kod kuće prvog predsjednika RH dr. Franje Tuđmana.

Nakon održane svete mise u crkvi Sv. Roka, održan je prigodni domjenak u Društvenom domu u Luki za sve prisutne. Načelnik se prisutnima obratio govorom gdje je podsjetio na doprinos hrvatskih branitelja koji su postigli povijesnu ratnu pobjedu te nam omogućili život u slobodnoj i samostalnoj domovini, pritom naglasivši da „…na današnji datum nitko ne slavi stradanja ljudi kojeg je bilo u završetku svih ratova, pa tako i ovog. Na današnji datum slavimo prvenstveno završetak represivnog rata i slobodu.” Po završetku govora načelnik se prisutnima zahvalio i uputio prigodnu čestitku s dobrim željama i nadom u bolje sutra.

Pogledajte dio slika ovdje u galeriji a ostatak pogledajte na našem facebook albumu

{AdmirorGallery}oluja2015{/AdmirorGallery}

Back to top button

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.

Close
Close
Skip to content