Sportski djelatnik 2015.- Zdravko Pičikin

najsportasi 1

Župan Kožić uručio treneru Taekwondo kluba „Mladost” Luka, Zdravku Pičikinu, priznanje za najboljeg sportskog djelatnika 2015. godine za značajna ostvarenja u sportu.

najsportasi 1

       Zdravko Pičikin, trenutačni predsjednik Taekwondo kluba „Mladost” Luka te trener Taekwondo kluba Zaprešić, inicijator je razvoja Taekwondoa na području Općine Luka.

Sport o kojem se vrlo malo znalo, počeo je prakticirati kod jednog od prvih majstora taekwondoa u Hrvatskoj, Nikole Pečka 1976. godine. Vrlo brzo, oduševljenje i želja da i drugima prezentira vještinu, ali i nauk življenja filozofije taekwondo-a prenosi u svoje mjesto Luka, pa se tako 1979. godina smatra početkom organiziranog treniranja taekwondoa na zaprešićkom području pod vodstvom taekwondoa kluba „Mladost”.

Trener Pičikin pod svojim okriljem doveo je svoje članove kluba do brojnih sportskih uspjeha i priznanja, čiji su rezultati brojivi u osvojenim medaljama. Za svoje zasluge, trener Zdravko dobio je priznanje za najboljeg sportskog djelatnika 2015. godine za značajna ostvarenja u sportu, koje mu je u ime Zagrebačke županije uručio župan Stjepan Kožić.

Taekwondo klub Mladost Luka trenutačno ima 26 članova, od kojih je aktivno 20 članova s područja Općine Luka. Klub je osnovan u cilju promicanja, razvoja i unapređenja taekwondo sporta u Općini Luka. Klub, osim poduka i treninga za djecu i mladež, sudjeluje na domaćim i međunarodnim natjecanjima gdje se uvijek postižu značajni rezultati.

Nastupili su na desetak natjecanja u Hrvatskoj i Sloveniji te osvojili brojne medalje. Najznačajnije rezultate su ostvarili na natjecanju Zagrebačke županije: Luka Bogović 2. mjesto, Petra Rihter 2. mjesto, Rafaela Tokić 3. mjesto, Mihael Ban 3. mjesto, Arian Halambek 3. mjesto, Josip Trupec 3. mjesto. Osvojili su i dva pehara za ekipni plasman u kategoriji vrtićanaca, na kupu u Novoj Gradiški i Podsusedu na Kondor kupu.

Općina Luka iznimno je ponosna na djelovanje Kluba koji promiče kulturu sportskog ponašanja među djecom, zdravog života, discipline i upornosti čiji rezultati su vidljivi brojnim priznanjima i postignućima, kako samog kluba, tako i njegovih članova i voditelja.

 Čestitamo treneru Zdravku, kao  i našim sportašima na iznimnim sportskim uspjesima uz poruku da i dalje budu uporni, ustrajni i srčani u svojem radu!

najsportasi 2

Back to top button

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.

Close
Close
Skip to content