Pregled uređaja za primjenu pesticida

ispstanica

Dana 26.5.2015. (utorak) na prostoru Gospodarskog sajmišta, ovlaštena Ispitna stanica za pregled uređaja za primjenu pesticida Fitopromet održala je pregled uređaja za primjenu pesticida.

Dana 26.5.2015. (utorak) na prostoru Gospodarskog sajmišta, ovlaštena Ispitna stanica za pregled uređaja za primjenu pesticida Fitopromet d.o.o. održala je pregled uređaja za primjenu pesticida.

Na testiranje je bilo potrebno dovesti čistu prskalicu/atomizer, a nakon obavljenog pregleda, Ispitna stanica dodijelila je uređaju za primjenu pesticida znak o obavljenom redovitom pregledu kojim se potvrđuje da su zadovoljeni svi sigurnosni, zdravstveni i ekološki zahtjevi s ciljem postizanja visoke razine zaštite ljudi i okoliša.

Općina Luka obavijestila je svoje mještane o samom događaju putem oglasnih ploča, kao i podjelom informativnih letaka, a pozivu se odazvalo 10 mještana.

Tvrtka Fitopromet d.o.o. ostavila je svoje kontaktne podatke mještanima ako se žele još uvijek informirati putem tel. 01/4835 733 ili mob. 091/131 4062 (Marijan Mikec).

ispstanic6

Slika: Ovlaštena Ispitna stanica za pregled uređaja za primjenu pesticida.

Ova akcija se nadovezala na odrađeno predavanje na temu: „Izobrazba i ispit o sigurnom rukovanju i održivoj upotrebi pesticida” održanog 18.4. 2015. u prostoru Društvenog doma Luka. Općina Luka polaznike koji su imali mjesto prebivališta na prostoru Općine sufinancirala je određenim iznosom, te tako potaknula svoje mještane na sudjelovanje. Svaki polaznik (točnije njih 64.) dobili su certifikate na temelju kojih mogu kupovati pesticide. Jedini uvjet za polaznike ovog tečaja bio je minimalno završen 8. razred osnovne škole.

Odaziv mještana na oba događanja bio je dobar, iako ovim putem pozivamo sve zainteresirane mještane da ako iskažu interes, Općina Luka može organizirati još jedno predavanje, kao i pregled uređaja za primjenu pesticida.

Back to top button

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.

Close
Close
Skip to content