Poziv na upis u vojnu evidenciju

vojnaevid

Pozivaju se sve muške osobe, hrvatski državljani, rođeni 1998. godine i starijih godišta, koji do sada nisu upisani u vojnu evidenciju na upis u vojnu evidenciju …

POZIV ZA UVOĐENJE U VOJNU EVIDNECIJU

Ministarstvo obrane, Uprava za ljudske resurse, temeljem članka 21. i 22. Zakona o obrani („Narodne novine”, broj 73/13) poziva sve muške osobe, hrvatske državljane, rođene 1998. godine i starijih godišta, koji do sada nisu upisani u vojnu evidenciju, a imaju prebivalište na području Zagrebačke županije, da se jave u PODRUČNI ODSJEK ZA POSLOVE OBRANE ZAGREB – ZAPAD poradi uvođenja u vojnu evidenciju.

Uvođenje u vojnu evidenciju obavljati će se u vremenu od 08,00 do 15,00 sati u VIJEĆNICI GRADA ZAPREŠIĆA, Trg žrtava fašizma 1, od 08. do 10. veljače 2016. godine.

Radi uvođenja u vojnu evidenciju pozvane osobe obvezne us predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu i OIB.

Osobe na koje se odnosi ovaj poziv obvezne su se odazvati, bez obzira da li su dobile pojedinačni poziv, a eventualnu spriječenost osobno ili putem roditelja ili članova uže obitelji opravdati Područnom odsjeku za poslove obrane Zagreb-Zapad.

Hrvatski državljani koji borave u inozemstvu upis u vojnu evidenciju mogu provesti putem diplomatske misije ili konzularnog ureda Republike Hrvatske u državi u kojoj borave.

Obveza uvođenja u vojnu evidenciju proizlazi iz Zakona o obrani, uz napomenu kako je obveza služenja vojnog roka suspendirana odlukom Hrvatskog sabora.

Detaljne informacije o uvođenju u vojnu evidenciju mogu se potražiti na www.morh.hr

Back to top button

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.

Close
Close
Skip to content