Poziv za uvođenje u vojnu evidenciju

Ministarstvo obrane, Uprava za ljudske potencijale poziva sve muške osobe, HRVATSKE DRŽAVLJANE ROĐENE 2002. GODINE I STARIJIH GODIŠTA, KOJI NISU UPISANI U VOJNU EVIDENCIJU, a imaju prebivalište na području općine Luka da se jave u GRADSKU VJEĆNICU GRADA ZAPREŠIĆA radi uvođenja u vojnu evidenciju.

Uvođenje u vojnu evidenciju obavljat će se 19. ožujka do 20. ožujka 2020.godine, u vremenu od 09,00 do 14,30 sati.

Poradi uvođenja u vojnu evidenciju pozvane osobe obvezne su predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu, MBG i OIB.

Osobe na koje se odnosi ovaj poziv obvezne su se odazvati, bez obzira jesu li dobile pojedinačni poziv, a eventualnu spriječenost osobno ili putem roditelja/članova uže obitelji opravdati Područnom odsjeku za poslove obrane Zagreb-Zapad.

Hrvatski državljani koji borave u inozemstvu upis u vojnu evidenciju mogu provesti putem diplomatske misije ili konzularnog ureda Republike Hrvatske u državi u kojoj borave.

Obveza uvođenja u vojnu evidenciju proizlazi iz Zakona o obrani, uz napomenu kako je obveza služenja vojnog roka suspendirana odlukom Hrvatskog sabora.

Detaljnije informacije o uvođenju u vojnu evidenciju potražite na www.morh.hr

Back to top button

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.

Close
Close
Skip to content