Poziv na upis u vojnu evidenciju

vojnaevidencija

Ministarstvo obrane, Uprava za ljudske potencijale poziva sve muške osobe, rođene 1999. godine i starijih godišta, koji nisu upisani u vojnu evidenciju, da se jave u PODRUČNI ODSJEK ZA POSLOVE OBRANE ZAGREB – ZAPAD poradi uvođenja u vojnu evidenciju.

Ministarstvo obrane, Uprava za ljudske potencijale , temeljem članka 21. i 22. Zakona o obrani („Narodne novine”, broj 73/13) poziva sve muške osobe, hrvatske državljane, rođene 1999. godine i starijih godišta, koji do sada nisu upisani u vojnu evidenciju, a imaju prebivalište na području Zagrebačke županije, da se jave u PODRUČNI ODSJEK ZA POSLOVE OBRANE ZAGREB – ZAPAD poradi uvođenja u vojnu evidenciju.

Uvođenje u vojnu evidenciju obavljati će se u vremenu od 08,00 do 15,00 sati u VIJEĆNICI GRADA ZAPREŠIĆA, Trg žrtava fašizma 1, od 21. do 24. ožujka 2017. godine.

Radi uvođenja u vojnu evidenciju pozvane osobe obvezne su predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu i OIB.

Osobe na koje se odnosi ovaj poziv obvezne su se odazvati, bez obzira da li su dobile pojedinačni poziv, a eventualnu spriječenost osobno ili putem roditelja ili članova uže obitelji opravdati Područnom odsjeku za poslove obrane Zagreb-Zapad.

Hrvatski državljani koji borave u inozemstvu upis u vojnu evidenciju mogu provesti putem diplomatske misije ili konzularnog ureda Republike Hrvatske u kojoj borave.

Obveza uvođenja u vojnu evidenciju proizlazi iz Zakona o obrani, uz napomenu kako je obveza služenja vojnog roka suspendirana odlukom Hrvatskog sabora.

Detaljne informacije o uvođenju u vojnu evidenciju potražite na www.morh.hr.

 

vojnaevidencija

Back to top button

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.

Close
Close
Skip to content