Poziv na upis u vojnu evidenciju 2018

vojnaevidencija

Ministarstvo obrane, Uprava za ljudske potencijale poziva sve muške osobe, rođene 2000. godine i starijih godišta, koji nisu upisani u vojnu evidenciju, a imaju prebivalište na području općine Luka da se jave u GRADSKU VJEĆNICU GRADA ZAPREŠIĆA poradi uvođenja u vojnu evidenciju

Temeljem članka 21.i 22. Zakona o obrani(“Narodne novine”broj:73/13,75/15 i 27/16 Pravilnik o načinu vođenja evidencije vojnih obveznika i izvršavanju vojne obveze˝Narodne novine” broj 114/4) POZIVAMO SVE MUŠKE OSOBE,HRVATSKE DRŽAVLJANE,ROĐENE 2000.GODINE I STARIJIH GODIŠTA KOJI DO SADA NISU UPISANI U VOJNU EVIDENCIJU,a imaju prebivalište na području Grada Zaprešića i općina Bistra,Brdovec.Dubravica,Jakovlje,Luka,Marija Gorica i Pušća da se jave u GRADSKU VJEĆNICU GRADA ZAPREŠIĆA poradi uvođenja u vojnu evidenciju.

Uvođenje u vojnu evidenciju obavljat će se 20.ožujka do 22.ožujka 2018.godine,u vremenu od 08,00 do 15,00 sati.

Poradi uvođenja u vojnu evidenciju pozvane osobe obvezne su predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu i OIB.

Osobe na koje se odnosi ovaj poziv obvezne su se odazvati,bez obzira da li su dobile pojedinačni poziv,a eventualnu spriječenost osobno ili putem roditelja ili članova uže obitelji opravdati Područnom odsjeku za poslove obrane Zagreb-Zapad.

Hrvatski državljani koji borave u inozemstvu upis u vojnu evidenciju mogu provesti putem diplomatske misije ili konzularnog ureda Republike Hrvatske u državi u kojoj borave.

Obveza uvođenja u vojnu evidenciju proizlazi iz Zakona o obrani,uz napomenu kako je obveza služenja vojnog roka suspendirana odlukom Hrvatskog sabora.

Detaljnije informacije o uvođenju u vojnu evidenciju potražite na www.morh.hr

 

vojnaevidencija

Back to top button

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.

Close
Close
Skip to content