Potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju

Od  1. ožujka započela je kampanja podnošenja zahtjeva za državne potpore u poljoprivredi  i ruralnom razvoju. Od ove godine su kroz Jedinstveni zahtjev obuhvaćena izravna plaćanja u biljnoj proizvodnji i stočarstvu, kao i potpore ruralnom razvoju.

Zahtjev se popunjava isključivo elektronički na internetskoj stranici www.apprrr.hr,  koristeći Agronet sustav. Korisnik se u Agronet prijavljuje pomoću korisničkog imena i zaporke koji su sastavni dio Predispisa …

 

Od  1. ožujka započela je kampanja podnošenja zahtjeva za državne potpore u poljoprivredi  i ruralnom razvoju. Od ove godine su kroz Jedinstveni zahtjev obuhvaćena izravna plaćanja u biljnoj proizvodnji i stočarstvu, kao i potpore ruralnom razvoju.

Izravna plaćanja sastoje se od osnovnog plaćanja po poljoprivrednoj površini te proizvodno vezanih plaćanja u biljnoj proizvodnji i stočarstvu.

Potpore ruralnom razvoju obuhvaćaju ekološku i integriranu proizvodnju, teže uvjete gospodarenja i očuvanje izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja.

Zahtjev se popunjava isključivo elektronički na internetskoj stranici www.apprrr.hr,  koristeći Agronet sustav. Korisnik se u Agronet prijavljuje pomoću korisničkog imena i zaporke koji su sastavni dio Predispisa.

Ako je došlo do promjena u podacima u Upisniku poljoprivrednih gospodarstava potrebno je prijaviti promijenu  u Upisniku poljoprivrednih gospodarstava, ARKOD sustavu i JRDŽ-Jedinstveni registar domaćih životinja.

Važno je još reći da će za parcele koje su u Arkod sustavu označene jednom zvjezdicom, biti moguće popunjavanje korištenja, ali se za istu neće moći ostvariti poticaj. Dakle, potrebno ih je upisati u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava.

Pomoć pri popunjavanju zahtjeva korisniku pružaju Hrvatska poljoprivredna komora (Pušća, Dubravica, Jakovlje i Bistra) i Hrvatska poljoprivredna agencija (Marija Gorica, Brdovec, Luka) i Agencija za plaćanje u poljoprivredi i ruralnom razvoju (Zaprešić)

Zahtjev podnosi nositelj poljoprivrednog gospodarstva, a rok za podnošenje je 15. svibnja 2011. godine.

Više informacija o potporama moguće je dobiti iz Pravilnika o izravnim plaćanjima u poljoprivredi, potporama za očuvanje izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja, potporama za ekološku i integriranu poljoprivrednu proizvodnju i potporama za područja s težim uvjetima gospodarenja u poljoprivredi (NN 12/11).

Back to top button

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.

Close
Close
Skip to content