Potpora razvoju MPG

mjer6

Otvoren je natječaj za provedbu Podmjere 6.3.»Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava« iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

O T V O R E N    N A T J E Č A J

Otvoren je natječaj za provedbu Podmjere 6.3.»Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava« iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Prihvatljivi korisnici su mala poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava.

mjera6a

 

Prihvatljivi troškovi su:

  • kupnja domaćih životinja, jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala
  • kupnja, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade proizvoda
  • podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih nasada
  • uređenje i trajnije poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredneproizvodnje
  • građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednihproizvoda uključujući i troškove promidžbe 
  • kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta
  • kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme

 

Cilj ove mjere je pružanje pomoći malim, potencijalno održivim poljoprivrednim gospodarstvima koja su orijentirana na tržišnu proizvodnju, ali im nedostaju glavni resursi.

Potpora iznosi do 100% ukupnih prihvatljivih troškova tj. maksimalnih 15.000 EUR-a po korisniku. Projekti se prijavljuju od 12. svibnja 2015. do 12. srpnja 2015.

Više informacija možete pronaći na priloženom linku;

http://www.apprrr.hr/podmjera-63-potpora-razvoju-malih-poljoprivrednih-gospodarstava-1418.aspx

Back to top button

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.

Close
Close
Skip to content