Općinsko Vijeće – Konstituirajuća sjednica

Dana 15. lipnja 2009. godine u 20,00 sati održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Luka. Sjednicu je otvorila Jagoda Botički iz Ureda državne uprave u Zagrebačkoj županiji, a do izbora predsjednika Općinskog vijeća, sjednicom je, kako je određeno Poslovnikom Općinskog vijeća, kao dobno najstariji član, predsjedavao Dragutin Hlad. Za predsjednika Općinskog vijeća izabran je Vladimir Husnjak, a za potpredsjednika Stjepan Majdak Zebić.
Jedna od točaka dnevnog reda bilo je Izvješće o provedenim izborima, koje je Mandatna komisija podnijela Općinskom vijeću, a u kojem također možete vidjeti i sastav novog vijeća
Izvješće o provedenim izborima…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IZVJEŠĆE

O PROVEDENIM IZBORIMA

za Općinsko vijeće Općine Luka i općinskog načelnika Općine Luka

 

 

I. Izbori za Općinsko vijeće Općine Luka

 

1.      Izbori za članove Općinskog vijeća Općine Luka održani su 17. svibnja 2009. godine. Općina Luka ima 1.163 birača upisanih u popis birača, od čega je glasovalo 675 birača od čega su 664 listića bili važeći, a 11 nevažeći.

 

2.      Na izborima je sudjelovala Hrvatska demokratska zajednica – HDZ, Hrvatska seljačka stranka – HSS, Nezavisna općinska lista – Damir Hržina i Socijaldemokratska partija Hrvatske – SDP. Prema rezultatima glasovanja utvrđenim od strane Općinskog izbornog povjerenstva Općine Luka, HDZ je dobila 272 glasa ili 40,96%, HSS 70 glasova ili 10,54%, Nezavisna općinska lista – Damir Hržina 232 glasa ili 34,94% i SDP 90 glasova ili 13,55%.

 

II. Izbori za općinskog načelnika Općine Luka

 

1.          Izbori za općinskog načelnika Općine Luka održani su u dva kruga – 17. i 31. svibnja 2009. godine. Općina Luka ima 1.163 birača upisanih u popis birača, od čega je u prvom krugu glasovalo 675, od čega je bilo 659 važećih listića i 16 nevažećih listića.

 

U drugom krugu izbora od ukupno 1.163 birača glasalo je 745 birača, od čega je bilo 735 važećih glasačkih listića i 10 nevažećih listića.

 

2.          Na izborima za općinskog načelnika u prvom krugu izbora su sudjelovali sljedeći kandidati: Željko Halambek koji je dobio 68 glasova, Darko Kralj koji je dobio 332 glasa i Dragutin Mikšaj koji je dobio 259 glasova.

 

U drugom krugu izbora sudjelovala su dva kandidata: Darko Kralj koji je dobio 434 glasa ili 58,26% i Dragutin Mikšaj koji je dobio 301 glas ili 40,40%.

 

Ostavke na mjesto članova Općinskog vijeća su dali:

Darko Kralj kojem je zamjenik Željko Kostanjčar,

Damir Hržina kojem je zamjenik Ivica Pravdić i

Dragutin Mikšaj kojem je zamjenik Krešimir Tuđman.

 

Po provedenim izborima i podnesenim ostavkama utvrđen je sljedeći

 

SASTAV OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE LUKA:

 

Krešimir Tuđman – HDZ

Vladimir Husnjak – HDZ

Mladen Božić – HDZ

Dubravka Trupec – HDZ

Dragutin Hlad – HDZ

Ivica Pravdić – NEZAVISNA LISTA

Željko Kostanjčar – NEZAVISNA LISTA

Franjo Požarić – NEZAVISNA LISTA

Igor Vrhovec – NEZAVISNA LISTA

Željka Halambek – SDP

Stjepan Majdak – Zebić – HSS.

 

 

Predsjednik Mandatne komisije
Krešimir Tuđman, v.r.

Back to top button

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.

Close
Close
Skip to content