ODRŽANA UVODNA KONFERENCIJA PROJEKTA „ZAŽELI U OPĆINI LUKA”

U srijedu, 28. travnja 2021. godine u prostorijama Općine Luka održana je Uvodna konferencija za medije i predstavljanje projekta “Zaželi u Općini Luka”.

Općina Luka ovim je projektom osigurala nova radna mjesta nezaposlenim osobama s područja općine, te svojim stanovnicima starije životne dobi osigurala pružanje besplatne pomoći u svakodnevnim obavezama, kao i dobavu kućnih potrepština.

Projekt se financira kroz Program “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II” u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 926.900,00 kuna. Korisnik je Općina Luka, a razdoblje provedbe projekta je 18 mjeseci.

Kroz projekt je zaposleno 10 žena koje će kroz 12 mjeseci brinuti o 60 starijih i nemoćnih osoba na području Općine Luka. Projekt se provodi u cilju uključivanja žena u nepovoljnom položaju na tržište rada kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici, kako bi se osnažio i unaprijedio njihov radni potencijal i smanjio rizik od siromaštva, te ujedno potaknula socijalna uključenost i povećala razina kvalitete života krajnjih korisnika.

Projektom se nastavlja smjer dosadašnjeg djelovanja Općine Luka u području socijalnog/društvenog djelovanja, te se otvara novi okvir koji je održiv i koji će se razvijati i nakon provedbe predmetnog projekta. Stvorit će se novi kapaciteti, te bi budući projekti mogli obuhvaćati nove ciljne skupine i nova geografska područja.

Partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Zaprešić i HZZ, Regionalni ured Zagreb.

http://www.esf.hr/
https://strukturnifondovi.hr/

“Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda”

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost Općine Luka.

 

Back to top button

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.

Close
Close
Skip to content