Održana radionica Strategije Luke

slika 2

U utorak 30. lipnja 2015. godine u Društvenom domu Luka održana je prva radionica na temu izrade Strategije razvoja Općine Luka za razdoblje 2015.-2020. godine.

Izrada Strategije ukupnog razvoja Općine Luka
za razdoblje 2015.-2020.godine

– Poziv za sudjelovanje –

U utorak 30. lipnja 2015. godine u Društvenom domu Luka održana je prva radionica na temu izrade Strategije razvoja Općine Luka. Predavanje je održala stručnjakinja za razvoj, dr.vet.med. Ivana Plank iz Regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije.

Tema prve radionice bila je informirati predstavnike različitih sektorskih grana, kao i mještane prvenstveno o samom dokumentu, koja je svrha dokumenta, što on sadrži te u konačnici kako on pridonosi razvoju Općine Luka.

Strategija razvoja Općine je ključni strateški dokument kojim se definiraju smjerovi razvoja različitih politika na lokalnoj razini, od poticanja poduzetništva, preko razvoja društvene infrastrukture do turizma i razvoja ljudskih potencijala. Strategija razvoja sadrži viziju, ciljeve i prioritete lokalnog razvoja prepoznate od strane ključnih dionika na lokalnoj razini. Ciljevi i prioriteti lokalnih strategija kreiraju se na temelju lokalnih specifičnosti i potreba, ali i uzimajući u obzir širi strateški okvir i politike krojene na nacionalnoj i nadnacionalnoj (EU) razini. Također je vrlo važno shvatiti Strategiju razvoja kao neizostavan dio ukupnog regionalnog razvoja te je kao takvu uključiti u ključne regionalne/županijske razvojne planove.

Strategija je živi dokument koji usmjerava razvoj općine, a partneri koji je izrađuju odgovaraju za uspjeh ili neuspjeh provedbe mjera koje su od presudne važnosti za pitanja razvoja infrastrukture, poduzetništva, turizma, industrije, zaposlenosti te smanjenja nejednakosti.

Razvojem lokalne strategije se želi:

  • Odrediti dugoročnu viziju općine,
  • Kreirati konkretne korake (razvojne prioritete) k ostvarenju vizije,
  • Definirati listu projekata kojima će se provesti razvojna strategija,
  • Razviti i podržati organizacijsku/provedbenu strukturu potrebnu za provedbu razvojne strategije.

Osim navedenog potrebno je istaknuti kako će na temelju Strategije razvoja Općine Luka biti moguće prijaviti se na natječaje po mjerama Programa ruralnog razvoja RH 2015.-2020.godine s ciljem osiguravanja daljnjih EU sredstva za funkcioniranje kako Općine Luka, tako i svih privatnih i pravnih osoba koje se putem svojih OPG-a, obrta, poduzeća ili udruga žele prijaviti na razne natječaje koji će biti raspisani od strane raznih fondova EU ili naših ministarstava budući da je jedan od temeljnih uvjeta da projekti koji se prijavljuju moraju biti u skladu sa Strategijom razvoja Općine, odnosno moraju biti predviđeni u dokumentu.

Iz tog razloga molimo sve mještane Općine Luka, kao i sve one koji promišljaju o njezinom razvoju da se sa svojim sugestijama uključe u izradu ovog vrlo važnog nam dokumenta_Strategije razvoja Općine Luka_te svoje prijedloge pošalju na mail: luka@opcina-luka.hr.

Krajem kolovoza prikupit ćemo sve pristigle prijedloge, dogovoriti još jedan radni sastanak s Regionalnom razvojnom agencijom Zagrebačke županije i predavačici gospođi Plank iznijeti sve sugestije koje će se u konačnici uvrstiti u završnu verziju.

Za sve upite ili nejasnoće molim da kontaktirate djelatnike općine Luka ili mene osobno.

Općinski načelnik

Galerija

 

{AdmirorGallery}stratluka1{/AdmirorGallery}

Back to top button

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.

Close
Close
Skip to content