Obilježen dan pobjede

DanOluje mala

I ove godine 5. kolovoza tradicionalno je obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja u Luki…

I ove godine 5. kolovoza tradicionalno je obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja. Svečanost je započela budnicama koje je odsvirala Limena glazba Žejinci u 7,00 sati na autobusnom okretištu u Žejincima, a u 7,30 sati kraj fontane u Luki.

Nakon budnica predstavnici općinske vlasti zajedno su s braniteljima i ostalim mještanima sudjelovali na svetoj misi za domovinu i branitelje, održanoj u 8,00 sati u župnoj crkvi svetog Roka u Luki, a koju je predvodio velečasni Slavko Dubovečak.

Predstavnici općinske vlasti su zajedno s ekipom Dobrovoljnog vatrogasnog društva Luka položili cvijeće i zapalili svijeće na grobovima umrlih branitelja: Dubravka Ožegovića, Vladimira Korabeka, Tihomira Jakupovića, Vlade Tuđmana, Darka Kajfeša i Zlatka Radanovića, a sve u dogovoru s obiteljima branitelja. Predstavnici općine isto su učinili i kod spomen-kuće dr.Franje Tuđmana kao i kod natpisnih ploča ispod križeva u Kajskoj Vesi i Žejincima.

Za sve je uzvanike potom bio priređen domjenak u društvenom domu u Luki. Tom su se prilikom svima obratili načelnik Darko Kralj i predsjednik Općinskog vijeća Franjo Hlad, osvrtom na tijek vojnih akcija 1995. godine, važnost oslobađanja hrvatskog teritorija i doprinos branitelja u istom.

{AdmirorGallery}oluja2014{/AdmirorGallery}

Back to top button

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.

Close
Close
Skip to content