Obilježen dan Općine Luka

dan_opcine_2010_malaBudući da je ovogodišnji Dan Općine Luka bio na Veliki Petak, obilježen je 21. 4. Proslavi su bili nazočni brojni ugledni gosti, od kojih svakako valja istaknuti župana Zagrebačke županije gospodina mr. sc. Stjepana Kožića, saborskog zastupnika gospodina Željka Turk, državnog tajnika Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva – gospodina Branka Mučnjaka, te ostale predstavnike državnih institucija, okolnih općina, kao i predstavnike gospodarstvenika i udruga koje djeluju na području Općine Luka.
Pročitajte o tome opširnije, pogledajte fotografije i kratki film ….

U svom govoru načelnik Općine Luka gospodin Darko Kralj, dr.vet.med., je uzvanike ukratko upoznao s poviješću općine od kurija i vlastelinskih obitelji koje su bile na ovom prostoru, povijesti župe svetog Roka, do prvog osnutka Općine Luka 2. travnja 1929. godine, potom ukidanja i ponovnog osnivanja u prosincu 1995. godine. Pritom je posebno spomenuo gospođu Vesnu Posavec, kao prvu načelnicu Općine Luka, gospodina Franju Hlada kao prvog predsjednika Općinskog vijeća i gospodina Dragutina Mikšaja kao najdugovječnijeg načelnika te je naglasio da su upravo oni postavili temelj sadašnje općine i svojim djelovanjem nastojali  poboljšati standard življenja u Luki.
Nakon toga načelnik se osvrnuo na sadašnjost, projekte koji su realizirani od osnivanja Općine Luka, projekte koji su u tijeku, kao i one koji se planiraju.
Općinski načelnik je još spomenuo najvažnije projekte koji su ostvareni tijekom petnaestogodišnjeg postojanja Općine Luka kao i ulaganja ostvarena u protekloj 2009. godini, a kao trenutno najvažniji projekt istaknuo je rekonstrukciju i dogradnju Osnovne škole Luka, te izgradnju sportske dvorane, za što je iz općinskog Proračuna za već izdvojeno 600.000,00 kuna i ishođena je građevinska dozvola.
Nakon općinskog načelnika govorili su još Saborski zastupnik gospodin Željko Turk i župan Zagrebačke županije mr.sc. Stjepan Kožić. Župan je istaknuo važnost postojanja malih općina poput Luke naglasivši da je kvaliteta života u takvim općinama puno bolja nego u slučaju da ih nema, a ujedno je obećao i podršku i pomoć Županije Općini Luka za projekt gradnje školske sportske dvorane i dogradnju osnovne škole.
Cjelokupnu svečanost popratila je limena glazba „Žejinci“.

 

Pogledajte fotogaleriju sa dana općine…>>>

Pogledajte film…

Back to top button

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.

Close
Close
Skip to content