Obavijest o smanjenju komunalnog doprinosa

komdop Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća donesena je nova Odluka o komunalnom doprinosu kojom su znatno smanjeni iznosi za komunalni doprinos s ciljem poticanja i pomoći građanima da legaliziraju što veći broj objekata. Prema novoj odluci područje Općine Luka podijeljeno je na tri zone. Prva zona obuhvaća sljedeće ulice: Lučku cestu, Zagorsku cestu, Ulicu Dubravka Ožegovića, Ulicu Branka Masnjaka, Ulicu doktora Franje Tuđmana, ulicu Zagorske magistrale i Trg svetog Roka. Druga zona obuhvaća područje svih ostalih ulica Općine Luka. Treća zona obuhvaća Gospodarsku zonu određenu Prostornim planom.

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća donesena je nova Odluka o komunalnom doprinosu kojom su znatno smanjeni iznosi za komunalni doprinos s ciljem poticanja i pomoći građanima da legaliziraju što veći broj objekata. Prema novoj odluci područje Općine Luka podijeljeno je na tri zone. Prva zona obuhvaća sljedeće ulice: Lučku cestu, Zagorsku cestu, Ulicu Dubravka Ožegovića, Ulicu Branka Masnjaka, Ulicu doktora Franje Tuđmana, ulicu Zagorske magistrale i Trg svetog Roka. Druga zona obuhvaća područje svih ostalih ulica Općine Luka. Treća zona obuhvaća Gospodarsku zonu određenu Prostornim planom.

Komunalni doprinos za prvu zonu za stambene objekte umjesto dosadašnjih 25,00 kuna/m3, iznosi 15,00 kuna/m3, za pomoćne gospodarske građevine izvan glavnog objekta (staje, kokošinjci i sl.) koje se koriste za poljoprivredne namjene iznosi 3,00 kuna/m3, a za garaže 7,50 kuna/m3.

Komunalni doprinos za drugu zonu za stambene objekte umjesto dosadašnjih 18,00 kuna /m3, iznosi 10,00 kuna/m3, za pomoćne gospodarske građevine izvan glavnog objekta (staje, kokošinjci i sl.) koje se koriste za poljoprivredne namjene iznosi 2,00 kuna/m3, a za garaže 5,00 kuna/m3.

Komunalni doprinos za treću zonu (gospodarsku zonu) iznosi 25,00 kuna/m3

komdop

Uz smanjenje odlučeno je o pogodnostima prilikom plaćanja. Za jednokratno plaćanje odobrava se 10% popusta na obračunati iznos komunalnog doprinosa.

Novom odlukom odobreno je i plaćanje komunalnog doprinosa na poček do šest mjeseci i u ratama bez kamata s tim da iznos jednog obroka ne smije iznositi manje od 300,00 kuna.

Za sva eventualne pitanja ili nejasnoće u vezi navedenog možete se slobodno obratiti Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Luka na e-mail: luka@opcina-luka.hr ili na broj telefona: (01) 3393 560.

Back to top button

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.

Close
Close
Skip to content