OBAVIJEST O NOVIM ODLUKAMA VEZANO ZA SUFINANCIRANJE PROGRAMA PREDŠKOLSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA

Dana 30. i 31. ožujka 2020. godina održana je elektronska sjednica Općinskog vijeća. Na istoj su usvojene odluke vezane za sufinanciranje programa predškolskog odgoja i obrazovanja za djecu koja imaju prebivalište na području Općine Luka i polaznici su navedenih programa u dječjem vrtiću „Smokvica“ u objektu u Luki. Općinsko vijeće je prihvatilo novu odluku o sufinanciranju programa u na način da će Općina Luka, na teret proračuna od 01. 04.2020. godine povećati sufinanciranje redovitog 10-satnog programa s dosadašnjih 1.000,00 kuna na  1.150,00 kuna za prvo dijete, redovitog 10-satnog programa s dosadašnjih 1.312,50 kuna na 1.462,50 kuna za drugo dijete, redovitog 5-satnog programa s dosadašnjih 450,00 kuna na 600,00 kuna za prvo dijete, redovitog 5-satnog programa s dosadašnjih 787,50 kuna na 937,50 kuna za drugo dijete.  Za treće i svako sljedeće dijete s prebivalištem na području Općine Luka, a koje je upisano u dječji vrtić „Smokvica“ u Luki, Općina Luka financirati će i dalje troškove predškolskih programa u iznosu od 100%. Time je Općina Luka preuzela obvezu plaćanja 150,00 kuna povećanja ekonomske cijene vrtića.

Također je usvojena i zasebna odluka o sufinanciranju troškova programa predškolskog odgoja i obrazovanja za mjesec ožujak 2020. godine, prema kojoj će, Općina Luka uz redovno sufinanciranje programa, preuzeti i sufinanciranje 50% cijene koju plaćaju roditelji. Ovu obvezu Općina je preuzela kako bi pomogla roditeljima s obzirom na činjenicu da je vrtić zatvoren zbog mjera za suzbijanje virusa COVID-19. Za naredne mjesece trajanja pandemije mogućnosti dodatnog sufinanciranja će se razmatrati po savjetovanju s državnim institucijama, čelnicima županijskih tijela, te čelnicima drugih jedinica lokalnih samouprava.

Back to top button

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.

Close
Close
Skip to content