Otvoreno novo logističko skladište tvrtke Lagermax Logistics

Otvoreno novo logističko skladište tvrtke Lagermax Logistics i obilježeno 25 godina Lagermax grupacije u Republici Hrvatskoj

U četvrtak, 25. svibnja 2023. godine, tvrtka Lagermax Logistics Croatia svečano je otvorila novoizgrađeno logističko skladište u našoj općini. Velikom proslavom obilježeno je i 25 godina rada Lagermax grupacije u Republici Hrvatskoj. Svečanosti su uz preko 500 poslovnih partnera i zaposlenika nazočili i izaslanik predsjednika Vlade dr. Mate Granić, predstavnik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture državni tajnik Josip Bilaver te zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec u pratnji pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i fondove Europske unije Damira Fašaića.

Kako bi se zahvalili općini u kojoj djeluju već dugi niz godina, načelniku općine Darku Kralju uručena je donacija u iznosu od 5.000,00 eura. Donirani novac koristit će se za proširenje i uređenje dječjeg igrališta u blizini Osnovne škole Luka.

Uz postojeće skladišne prostore od 16.500 m2 otvoreno je novo logističko skladište, koje se prostire na 20.000 m2. Za te potrebe uloženo je 15,3 milijuna eura čime su se stvorili i uvjeti za dodatno zapošljavanje velikog broja ljudi, a cijeli projekt pridonijet će razvoju Zagrebačke županije i konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva. U planu su i gradnja novih skladišnih kapaciteta te uvođenje dodatne djelatnosti u poslovanje – proizvodnja drvenih paleta.

Lagermax grupa austrijski je koncern koji uspješno posluje više od 100 godina i broji 58 podružnica u 14 zemalja. Hrvatsku grupaciju, koja se kroz godine istaknula kao lider na području logistike, transporta, skladištenja i distribucije različitih roba, ali i specijalizirane logistike vezane uz automobile (transport i logistika novih automobila), čine tvrtke Lagermax Logistics Croatia, Lagermax Autotransport, Lagermax Timesped i Lagermax Zagreb. Lagermax grupa u Hrvatskoj trenutno zapošljava 550 djelatnika, s ukupnim ostvarenim prometom od 53,4 milijuna eura u 2022. godini i do sada je investirala na hrvatskom tržištu više od 85 milijuna eura.

Ponosni smo što je ovakva tvrtka za nove investicije i širenje poslovanja odabrala općinu Luka.

Back to top button

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.

Close
Close
Skip to content