Novi sadržaji za djecu vrtića u Luki

U sklopu uvođenja poslijepodnevnog rada DV Smokvica u Luki i ostvarivanja projektnog prijedloga pod nazivom „ Prilagođavanje potrebama roditelja djece rane i predškolske dobi općine Luka pristigla je oprema, didaktika i igračke kojima smo obogatili prostor i sadržaj soba dnevnog boravka za djecu

U sklopu uvođenja poslijepodnevnog rada DV Smokvica u Luki i ostvarivanja projektnog prijedloga pod nazivom „ Prilagođavanje potrebama roditelja djece rane i predškolske dobi općine Luka uvođenjem poslijepodnevnog rada Dječjeg vrtića Smokvica”, u DV Smokvica u Luki, pristigla je oprema, didaktika i igračke kojima smo obogatili prostor i sadržaj soba dnevnog boravka za djecu i unaprijedili uvijete rada djelatnicima vrtića u Luki. U sobama dnevnog boravka djece to su: šator za poticanje senzomotoričkog razvoja sa pripadajućom opremom koja djeluje na sva dječja osjetila – sluh, vid, opip, miris, kretanje, labaratorij sa pripadajućom opremom za istraživački centar, oprema za centar voda-pijesak, za socio-emotivni i kreativni razvoj, oprema za likovni centar, razne društvene igre. Obnovljen je i namještaj novim stolom za previjanje te ormarićima i policama za didaktiku. Za aktivan i kvalitetan boravak na zraku nabavljeni su bicikli, guralice, traktori, trampolin i ostalo. Informatičku i medijsku opremu koju smo također nabavili sredstvima iz ovog projekta odgojiteljice i stručni tim vrtića koristi u neposrednom radu s djecom, te za dokumentiranje odgojno-obrazovnog procesa i profesionalno usavršavanje. Zbog povećanja broja upisane djece uvođenjem novog programa, nabavljeno je i dodatno suđe i pribor za pripremu i serviranje hrane.

Projekt je ostvaren, nakon apliciranja, u suradnji sa partnerom Općinom Luka, na pozivni natječaj Ministarstva demografije i socijalne skrbi za dodjelu sredstava iz socijalnih fondova EU: „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja” UP.02.2.2.08.

Provedbom projekta cilj je uskladiti poslovni i obiteljski život obitelji s djecom rane i predškolske dobi iz Općine Luka i okolnih općina kroz poslijepodnevni rad vrtića, ojačati kapacitete radnika, te nabavkom opreme osigurati poticajno okruženje za rad s djecom. Sva oprema pribavljena je od specijaliziranih tvrtki, zadovoljava sve kriterije sigurnosti i svrhovitosti u poticanju cjelovitog razvoja djece rane i predškolske dobi.

Back to top button

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.

Close
Close
Skip to content