Natječaj EPFRR za poljoprivrednike

poljoprivreda eu1

Najavljujemo da će se u sljedećih nekoliko tjedana otvoriti natječaji Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj iz kojih se financiraju projekti ulaganja u fizičku imovinu…

Najava natječaja EPFRR za poljoprivrednike

 

Poljoprivrednicima, kao i pravnim te fizičkim osobama koje su upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, ali i onima koji to tek žele postati najavljujemo da će se u sljedećih nekoliko tjedana otvoriti natječaji Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj iz kojih se financiraju projekti ulaganja u fizičku imovinu te projekti razvoja poljoprivrednih gospodarstava i njihovog poslovanja.

Kroz mjere 4.1, 4.2. i 6.1. poljoprivrednici svojim projektima mogu financirati podizanje novih nasada, gradnju i opremanje svih vrsta objekata za uzgoj životinja, bilja i kultura, za preradu i skladištenje, gradnju upravnih objekata u funkciji osnovne djelatnosti, nabavu traktora i mehanizacije, opreme i gospodarskih vozila te izgradnju sustava za navodnjavanje. Prihvatljivi su troškovi u sektoru prerade mlijeka, mesa, peradarstva, voća i povrća, bilja, cvijeća, maslina te pčelinjih proizvoda. Moguće je financirati izgradnju sustava za obradu otpadnih voda, objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda i kupnju zemljišta (do 10% vrijednosti).

Visina bespovratnih potpora do 5.000.000 EUR. Najniža vrijednost potpore iznosi 5.000 EUR, a najviša 5.000.000 EUR. Osnovni intenzitet potpore je 50% i može se uvećati do 90% u slučaju mladih poljoprivrednika, ekološke proizvodnje ili ulaganja u područja s prirodnim ograničenjima.Ova tri natječaja stoga pokrivaju najširi spektar i karakter troškova koje poljoprivrednici mogu imati za svoje investicije.

Raspisivanjem ovih mjera nastavlja se investicijski ciklus u poljoprivredi koji su poljoprivrednici dugo očekivali. Poljoprivrednicima savjetujemo da započnu s pripremom dokumentacije kako bi bili spremni za prijavu kada natječaji budu objavljeni.

Više informacija možete pronaći na strukturnifondovi.hr

poljoprivreda eu2

Back to top button

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.

Close
Close
Skip to content