Najava natječaja 6.1 za poljoprivrednike

poljo61

Najava natječaja podmjere 6.1. Fonda za ruralni razvoj. se natječaj za dodjelu potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima! Pogledajte detalje natječaja u nastavku …

Najava natječaja podmjere 6.1. Fonda za ruralni razvoj


28. rujna 2015. raspisuje se natječaj za podmjeru 6.1. – dodjela potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima!

Raspisivanje natječaja za podmjeru 6.1. potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima je planirano za 28.rujna 2015. godine i trajat će do 23. prosinca 2015. Riječ je o podmjeri gdje korisnicima stoji na raspolaganju do 50.000 eura bespovratnih sredstava iz Fonda za ruralni razvoj, od čega se 30% isplaćuje avansno, nakon prihvaćanja poduzetničkog projekta.

Na natječaj se mogu javiti poljoprivrednici koji su stariji od 18 godina i mlađi od 40 godina te koji posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po prvi put na poljoprivrednom gospodarstvu postavljeni kao nositelj poljoprivrednog gospodarstva.

Osnovni uvjet jest da svatko tko se javlja na natječaj mora izraditi poslovni plan gdje definira ciljeve koje je dužan ostvariti. Poljoprivredno gospodarstvo za koje korisnik traži potporu pripada ekonomskoj veličini iskazanoj od 8.000 eura do 49.999 eura. Uvjet je da korisnik ne smije biti registriran kao nositelj poljoprivrednog gospodarstva duže od 18 mjeseci prije podnošenja zahtjeva za potporu. Prednost će imati nezaposlene osobe.

Obaveza korisnika bespovratnih sredstava jest ostati nositelj poljoprivrednog gospodarstva i biti registriran u Registru poreznih obveznika kao porezni obveznik po osnovi plaćanja poreza na dobit ili dohodak i obveznik socijalnih doprinosa (mirovinsko i zdravstveno osiguranje) po osnovi poljoprivrede u skladu s nacionalnim zakonodavstvom najmanje pet godina nakon konačne isplate potpore iz ove mjere.

U mjeri 6.1. potpora za mlade poljoprivrednike iznosi fiksnih 50.000 EUR po korisniku.

Više informacija možete pronaći na ruralnirazvoj.hr

Izvor: agroklub.com

12

 

 

Back to top button

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.

Close
Close
Skip to content