Mladen Božić dobitnik Godišnje nagrade Rudolf Perešin Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije

Zajednica tehničke kulture Zagrebačke županije prepoznala je rad i trud našeg sumještanina Mladena Božića i dodijelila mu veliko priznanje Godišnju nagradu Rudolf Perešin za 2019. godinu za:

  • izuzetan doprinos razvitku i unapređenju izvanškolskog i izvannastavnog obrazovanja građana, a posebice djece i madeži
  • razvitak i unapređenje inventivnog rada
  • izuzetne uspjehe u tehničkoj kulturni, posebice u robotici.

Mladen Božić je 2009. godine osnovao udrugu tehničke kulture „Foto-Film-Video Amateri Luke“ poznatu pod nazivom FFVAL. U malom mjestu Luka pokraj Zaprešića sa svega 1400 stanovnika. U doniranim prostorima mještana aktivno provodi programe edukacije djece pa i odraslih u području tehničke kulture. Rad udruge prvenstveno je bazirao na rad s djecom, ali podržavao i aktivnosti odraslih. Nastalim filmovima sudjelovali su na brojnim domaćim i međunarodnim festivalima za koje su dobili brojna priznanja i nagrade te 2013. organizira 1. međunarodni filmski festival smijeha pod nazivom FIFES.
2015. godine proširuje djelatnost na robotiku i automatiku te time postaje mali centar tehničke kulture. Uspješnost u realizaciji programa potvrđuju rezultati u natjecanjima mladih tehničara gdje na županijskoj razini u kategoriji robotskog spašavanja žrtve osvajaju druga i treća mjesta. S robotičarima sudjeluje na svim natjecanjima u organizaciji Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) gdje postiže izuzetno visoke rezultate od kojih svakako treba istaknuti osvajanje zlatnog 1. mjesta na Super finalu Croatian Makers lige. To je napredno natjecanje u edukacijskoj robotici za najbolje i najmotiviranije ekipe u Croatian Makers ligi u školskoj godini 2018./2019. u kojem je sudjelovalo 300 najboljih natjecatelja iz cijele Hrvatske, pod pokroviteljstvom Predsjednice Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović.

Čestitamo Mladenu na dobivenoj nagradi, vjerujemo da je sigurno u nju uloženo puno vlastitih odricanja kao i ostalih članova udruge te lokalne zajednice. Neka to bude podstrek za još bolju budućnost.

Načelnik Darko Kralj dr.vet.med

Back to top button

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.

Close
Close
Skip to content