Lagermax AED počeo gradnju

lagmaxotv

Tvrtka Lagermax AED položila je u četvrtak kamen temeljac za svoj novi logističko-distributivni centar u Općini Luka vrijedan 90 milijuna kuna…

Tvrtka Lagermax AED položila je u četvrtak kamen temeljac za gradnju svog novog modernog logističko-distributivnog centra u gospodarskoj zoni Općine Luka. Investicija je vrijedna 90 milijuna kuna i slobodno možemo reći da je to jedan od povijesnih dana za našu općinu.

Simbolično, polaganjem kamena temeljca, početak radova označili su župan Stjepan Kožić, direktor Lagermax AED Croatia Dino Mišar i načelnik Općine Luka Darko Kralj. Svečanosti je nazočio i zamjenik župana Rudolf Vujević.

„Trudimo se privući ulagače investirajući zajedno s našim gradovima i općinama u poduzetničke zone, u njihovu infrastrukturu. Veseli što Lagermax upravo na ovom prostoru objedinjava svoje poslovanje” – rekao je župan, te je naglasio da svaka nova investicija raduje, jer donosi i nova radna mjesta, što je za Hrvatsku iznimno bitno.

„Nakon ulaganja u Rijeci i Splitu, sada kompletno poslovanje iz Zagreba selimo u Luku. Na mjestu gdje već posluje naša sestrinska tvrtka Lagermax Autotransport, gradimo logistički centar koji će se prostirati na 16.700 četvornih metara zatvorenog prostora, s mogučnošću uskladištenja 25.000 paleta, te na 20.000 četvornih metara otvorenog skladišnog prostora. Moći ćemo skladištiti apsolutno sve! Zajedno sa skladišnim prostorom naše sestrinske tvrtke bit će ovo najveći logistički centar u Hrvatskoj, a usuđujem se reći i u regiji” – rekao je Mišar, te je posebno istaknuo iznimno kratak rok u kojemu je Zagrebačka županija Lagermaxu izdala građevinsku dozvolu.

Načelnik Darko Kralj također je, između ostalog, naglasio da je dolazak Lagermaxa AED drugi povjesni dan za Općinu Luka te istaknuo važnost ove investicije za razvitak naše lokalne zajednice ali i za otvaranje novih radnih mjesta.

Lagermax je vodeća tvrtka za pružanje usluga međunarodnog otpremništva i logistike na hrvatskom tržištu. Dio je koncerna Lagermax Group sa sjedištem u austrijskom Salzburgu.

{AdmirorGallery}lagotvo{/AdmirorGallery}

Fotografije preuzete sa http://www.poslovni.hr

Back to top button

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.

Close
Close
Skip to content