LAG Sava održao radionicu

lag radi

U utorak 16. 2. održana je radionica Lokalne akcijske grupe “Sava”, čije je tema bila izrada Lokalne razvojne strategije LAG “Sava” za razdoblje 2014.-2020.

       U utorak 16. 2. održana je radionica Lokalne akcijske grupe “Sava”, čije je tema bila izrada Lokalne razvojne strategije LAG “Sava” za razdoblje 2014.-2020.

Radionica je počela izlaganjem Lovre Benčevića, stručnog suradnika za razvoj, Regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije koji je predstavio LAG „Savu” i okvire djelovanja samog LAG-a. LAG-ovi se orijentiraju prema tzv. LEADER pristupu, kao i razrađenim lokalnim razvojnim strategijama, koji definiraju ciljeve i prioritete razvoja područja na kojem LAG kao takav djeluje.

LEADER u novom programskom razdoblju u EU dobiva još više na značenju, pa tako i u RH, gdje mu se preko LAG-ova pruža jedna od vodećih uloga u provedbi mjera ruralnog razvoja. Rad LAG-a bit će sufinanciran iz mjera ruralnog razvoja RH. Osim toga, LAG će iz Fonda za ruralni razvoj RH dobiti određeni iznos sredstava za financiranje lokalnih projekata na polju ruralnog razvoja, koji su u skladu s LRS LAG-a. Tako je iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, konkretno od mjere „Pripremna pomoć”, Lokalna akcijska grupa Sava dobila sredstva za svoj rad. Radi se o 550 tisuća kuna za funkcioniranje LAG-a i pisanje razvojne strategije. 

Vrlo je bitno da prilikom pisanja razvojne strategije budu uključeni svi akteri (sudionici i članovi LAG- a „Save”), stoga su diljem djelokruga djelovanja LAG „Sava” organizirane male radionice na kojima se nastoji prikupiti projektne ideje, koje bi se pomoću LAG-a „Sava” aplicirale na natječaje koje raspiše EU. Tako je LAG „Sava” izdvojio 7 mjera ( i njihovih podmjera) iz Programa ruralnog razvoja 2014.-2020., koje se mogu financirati preko LAG-a, odnosno projektni prijedlozi mogu biti u okviru navedenih mjera. 

 Radionica tog tipa održana je i u Društvenom domu “Luka”,  16.2. gdje su se okupili zainteresirani mještani.  

U slučaju postojanja vlastite projektne ideje, pozivamo sve zainteresirane predstavnike javnog, gospodarskog i civilnog sektora, odnosno predstavnike poljoprivrednih gospodarstava, poduzeća, obrta, udruga, mjesnih odbora koji djeluju na području LAG-a Sava da nam dostave svoje projektne ideje. Slijedom navedenog, prilažemo Vam “projektni obrazac” koji je potrebno ispuniti, koji pošaljite na općinsku e-mail adresu: luka@opcina-luka.hr, putem poštem ili osobno, koji ćemo dalje proslijediti nadležnima.

U slučaju bilo kakvih dodatnih pitanja ili potrebe za informiranjem, slobodno nas kontaktirajte putem telefona u Jedinstveni upravni odjel Općine Luka.

 

 

Back to top button

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.

Close
Close
Skip to content