Ispitvanje prskalica i raspršivača

sprica

Obavezno ispitivanje prskalica i raspršivača vršiti će se 14. i 15.10. u našoj okolici (Jakovlje, Kupljenovo, Dubravica). Pročitajte opširnije koje sve prskalice treba obavezno dati ispitati…

OBAVIJEST O ISPITIVANJU UREĐAJA ZA ZAŠTITU BILJA (PRSKALICE I RASPRŠIVAČI)

sprica

Svi uređaji za primjenu sredstava za zaštitu bilja moraju se ispitati sukladno Zakonu o održivoj uporabi pesticida (NN. 14/2014) i to ispitivanje mogu provoditi samo ovlaštene organizacije Ministarstva poljoprivrede.

Ispitivanje prskalica i raspršivača obvezno je za sve uređaje koji su proizvedeni prije 1995. te moraju biti pregledani do 26.11.2014. Od pregleda su izuzete sve ručne prskalice, leđne prskalice raspršivači.

Po uspješno obavljenom pregledu svaki uređaj dobije naljepnicu i potvrdu na kojem je označeno važenje izdanog certifikata koji za nove uređaje proizvedene nakon 01.01.2013 iznosi 5 godina, a za sve ostale uređaje važenje certifikata je 3 godine.

Za upis novih uređaja potrebno je donijeti račun i tehničke podatke uređaja.

Cijena pregleda je definirana Pravilnikom Ministarstva Poljoprivrede (NN 38/2013-red.broj. 25).

Tijek ispitivanja: Stranka se prijavljuje na ispitno mjesto pri čemu treba posjedovati osobne podatke, OIB i sve tehničke podatke uređaja. Podaci se unose u računalni sustav MP, pristupa se vizualnom pregledu, kontroli manometra, provjeri crpke, protoka i prostorne raspodjele mlaznica.

Priprema uređaja za ispitivanje: Temeljito očistite uređaj iznutra i izvana (koristite sredstva za čišćenje). Jednokratno pranje nije dovoljno da u pravilnoj mjeri očistite spremnik. Na ispitno mjesto dođite sa minimalno 2/3 spremnika napunjenog čistom vodom.

Sve filtere uređaja temeljito očistite, mlaznice rastavite i očistite ih mekom četkicom ili propirite. Istrošene mlaznice obavezno zamijenite. Sve mlaznice moraju biti istog proizvođača i tipa (osim kod raspršivača). Provjerite stanje crpke, pogotovo razinu ulja i tlak u pretkomori. Također provjerite spremnik, sve cijevi, spojeve, ručice, ventile i usis na pukotine ili curenja. Provjerite pravilnu zaštitu kardanskog vratila (sigurnosni lanac i zaštitnu plastiku).

U slučaju manjih kvarova, servis će osiguravati serviseri tvrtke Leško d.o.o.

Okvirna cijena pregleda ovisi o radnom zahvatu i broju mlaznica te iznosi između 500-1000 kn.

Obrazac kojeg je potrebno ispuniti i donijeti sa sobom možete preuzeti ovdje

  Formular za prijavu

 

RASPORED ISPITIVANJA u vremenu od 8-16h:

Datum Dan

  • 14.10.2014. Utorak, Donja Pušća, groblje parkiralište
  • 15.10.2014. Srijeda, Dubravica, ispred DVD-a ,
  • 15.10.2014. Srijeda, Jakovlje, Ispred DVD
  • 25.10.2014. Subota, Kupljenovo, kod mlina

Manuel Čičko, dipl. ing. agr.

Savjetodavna služba

Back to top button

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.

Close
Close
Skip to content