Čestitka povodom dana Općine Luka i obavijest mještanima

Poštovane mještanke i poštovani mještani općine Luka,

  1. travnja obilježavamo Dan općine Luka te Vam ovim putem upućujemo iskrene čestitke sa željom da i dalje zajedničkim snagama radimo na realizaciji novih projekata i razvoju naše općine.

Također, želimo Vas informirati o stanju u općini Luka tijekom izvanredne situacije uzrokovane koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu. Prije svega naš zadatak je zaštita zdravlja i života svih mještana. S tim ciljem aktiviran je i u punu funkciju stavljen Stožer civilne zaštite općine Luka. Stožer u suradnji s policijom nadzire provođenje mjera i odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Nadalje, Stožer redovito prati razvoj situacije u općini Luka i Republici Hrvatskoj, konzultira se te komunicira s nadležnim tijelima i službama. Operativne snage Stožera civilne zaštite u stanju su pripravnosti i spremne na mobilizaciju ako se za to pokaže potreba. Iskreno se nadamo da takve potrebe neće biti.

Osim navedenog, zadatak Stožera je izdavanje propusnica za ulazak i izlazak s područja prebivališta za okolnosti iz točke II.e Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj koju je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske 23. ožujka 2020. Upute o izdavanju propusnica nalaze se na ovoj poveznici.

Prvi tjedan provedbe Odluke obradili smo oko osamdeset zahtjeva te odgovorili na brojne upite mještana. U slučaju bilo kakvih nedoumica ili nerazumijevanja uputa, dostupni smo za Vaše upite na telefon općine, dežurne brojeve Stožera i službeni e-mail. Također, trudimo se sve nove informacije objaviti na web stranici općine. Cilj izdavanja propusnica je ograničavanje nepotrebnog kretanja prevelikog broja ljudi, stoga su, zbog Vaše i naše sigurnosti, kriteriji izdavanja strogi.

Od 01. travnja 2020. uveden je sustav e-Propusnica. Napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka od 06. travnja 2020. godine moguće je samo s e-Propusnicama.

Dosadašnjim nadzorom i provedenim ophodnjama u općini Luka nije zabilježeno kršenje mjera te ovim putem zahvaljujemo mještanima na pridržavanju uputa i odgovornom ponašanju. Sada više nego prije moramo djelovati zajedno. Od Vas i dalje očekujemo prvenstveno osobnu odgovornost jer jedino tako možemo zaštiti najugroženije skupine građana, ali i sebe, te olakšati posao zdravstvenim djelatnicima, policiji i drugim službama na prvoj crti borbe protiv koronavirusa.

U ovim teškim vremenima ne zaboravimo na sve starije i nemoćne kojima treba pomoć. U slučaju da imate saznanja o starijim I nemoćnim osobama koje žive same, a potrebna im je određena vrsta pomoći, molimo Vas da obavijestite Stožer civilne zaštite općine Luka.

Podsjećamo sve kojima je naložena mjera samoizolacije da se iste pridržavaju.  Čuvajući svoje zdravlje, čuvamo zdravlje drugih!

 

Načelnik općine Luka: Darko Kralj

Načelnica Stožera civilne zaštite općine Luka: Valentina Postružin

Predsjednik Općinskog vijeća: Željko Kostanjčar

Back to top button

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.

Close
Close
Skip to content