BICIKLISTIČKI I MOTO SLALOM

bikekidsOdbor za društvene djelatnosti i socijalnu skrb Općine Luka i Taekwondo klub “Mladost” Luka pozivaju sve zainteresirane na sudjelovanje na biciklistički i moto slalom. Slalom će se održati na igralištu OŠ Luka, 20. svibnja 2018. s početkom u 10:00. Prijave natjecatelja će biti otvorene od 09:00. Sudjelovanje je besplatno, a natjecateljima se preporuča korištenje zaštitne opreme. Natjecatelji mogu nastupati na biciklu (ili triciklu, ili biciklu s pomoćnim kotačima) i na mopedu/skuteru zapremine motora do 50 kubičnih cm. Za moped i skuter nema dobnih kategorija, a za bicikl postoje četiri natjecateljske kategorije:

Odbor za društvene djelatnosti i socijalnu skrb Općine Luka i Taekwondo klub “Mladost” Luka pozivaju sve zainteresirane na sudjelovanje na biciklistički i moto slalom.

Slalom će se održati na igralištu OŠ Luka, 20. svibnja 2018. s početkom u 10:00. Prijave natjecatelja će biti otvorene od 09:00. Sudjelovanje je besplatno, a natjecateljima se preporuča korištenje zaštitne opreme.

Natjecatelji mogu nastupati na biciklu (ili triciklu, ili biciklu s pomoćnim kotačima) i na mopedu/skuteru zapremine motora do 50 kubičnih cm. Za moped i skuter nema dobnih kategorija, a za bicikl postoje četiri natjecateljske kategorije:

1. do 9 godina (rođeni godine 2009. i nakon)

2. 10 – 13 godina (rođeni 2008. – 2005.)

3. 14-17 godina (rođeni 2004. – 2001.)

4. 18 i više godina (rođeni 2000. i prije)

Slalom je spoj spretnosne i brzinske vožnje. Svaki natjecatelj vozi dvije vožnje: prvu probnu, za upoznavanje staze, i drugu pri kojoj se mjeri vrijeme prolaska. Cilj je odvoziti zadanu stazu bez dodirivanja postavljenih čunjeva, a najbrža 3 natjecatelja u svakoj kategoriji dobivaju nagradu.

Vrijeme se počinje mjeriti nakon što natjecatelj starta. Penali: na ostvareno vrijeme dodaju se sekunde u slučaju dodirivanja čunja (dodatne 2 sekunde), za promašena vrata (dodatnih 5 sekundi) i zaustavljanje izvan ciljnog prostora (dodatne 2 sekunde). Djeca mlađa od 13 godina moraju biti u pratnji roditelja.

U slučaju lošeg vremena, slalom se odgađa za tjedan dana.

Dođite na vožnju i druženje!

bikekids

Back to top button

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.

Close
Close
Skip to content