Agencija dodijelila pravo na potrošnju Plavog goriva

plaviAgencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju dodijelila je pravo na potrošnju „plavog goriva” za 2013. godinu, temeljem podnesenog Jedinstvenog zahtjeva za izravna plaćanja u 2012. godini, a sukladno Pravilniku o primjeni zakona o trošarinama što se odnosi na plinsko ulje obojeno plavom bojom za namjene u poljoprivredi, ribolovu i akvakulturi.

plavi

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju dodijelila je pravo na potrošnju „plavog goriva” za 2013. godinu, temeljem podnesenog Jedinstvenog zahtjeva za izravna plaćanja u 2012. godini, a sukladno Pravilniku o primjeni zakona o trošarinama što se odnosi na plinsko ulje obojeno plavom bojom za namjene u poljoprivredi, ribolovu i akvakulturi.

Na dan 24. siječnja 2013. godine, pravo na potrošnju „plavog goriva” za 2013. godinu dodijeljeno je na kartice za više od 90.000 poljoprivrednih gospodarstava u ukupnoj količini većoj od 150.000.000 litara. Neizravna potpora koja je osigurana poljoprivrednicima temeljem kupnje „plavog goriva” po povlaštenoj cijeni okvirno iznosi više od 530.000.000 kuna.

Svi korisnici koji su ostvarili ili će ostvariti pravo na potrošnju Plavog goriva za 2013.godinu, to pravo mogu koristiti do 31.prosinca 2013. godine do 24 sata. Oni korisnici koji nemaju karticu goriva, a u 2012. godini su podnijeli zahtjev za izravna plaćanja, mogu ostvariti pravo na „Plavo gorivo” na način da odu u regionalni ured Agencije za plaćanja i zatraže izradu kartice goriva (zakonski rok za izradu kartice goriva je 30 dana).

Oni korisnici koji nisu u 2012. godini podnijeli zahtjev za izravna plaćanja, privremeno ne ostvaruju pravo na „Plavo gorivo” za 2013. godinu, a moći će ga ostvariti ako u 2013. godini podnesu Jedinstveni zahtjev za izravna plaćanja. Sve o uvjetima korištenja kartice goriva, cjeniku te lokacijama na kojima se toči „plavo gorivo” možete pogledati ovdje: http://www.apprrr.hr/plavo-gorivo-71.aspx

 

Back to top button

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.

Close
Close
Skip to content