Adventski vijenac u Luki

Povodom božićnih blagdana, počelo je ukrašavanje naše Općine. Tim povodom su djelatnici Općine Luka, zajedno sa osnovnom školom izradili adventski vijenac oko fontane u centru Luke.

Povodom božićnih blagdana koji nam uskoro dolaze, počelo je predbožićno ukrašavanje naše Općine. Tim povodom su djelatnici Općine Luka, zajedno u suradnji s učenicima osnovne škole i vjeroučiteljicom Renatom izradili adventski vijenac oko fontane u centru Luke.

Adventski vijenac čine dva osnovna simbola – krug i svijeće. Krug bez početka i kraja simbol je vječnosti i vjernosti. Zeleno granje simbol je života koji ne prestaje, a svijetlo svijeća označava dolazeće svijetlo Isusa.

Svake nedjelje u došašću pali se po jedna svijeća. Postupno paljenje svijeća znak je približavanja Božića, a četiri zapaljene svijeće označavaju posljednju nedjelju došašća. Prema jednoj tradiciji, prva svijeća je nazvana prorokova, druga betlehemska, treća pastirska, a četvrta je svijeća anđela.

Izrada adventskog vijenca je tek početak ukrašavanja naše Općine za predstojeće blagdane. Već početkom ovog tjedna kreću pripreme za ukrašavanje ulica. Svake godine, već tradicionalno, mladi mještani će se okupiti oko fontane u Luki i zajedno okititi bor koji će biti postavljen početkom idućeg tjedna. O zajedničkom kićenju bora, dodatno ćemo Vas obavijestiti.

Back to top button

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.

Close
Close
Skip to content