Natječaj EPFRR za poljoprivrednike Ispis E-mail

Najava natječaja EPFRR za poljoprivrednike

 

Poljoprivrednicima, kao i pravnim te fizičkim osobama koje su upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, ali i onima koji to tek žele postati najavljujemo da će se u sljedećih nekoliko tjedana otvoriti natječaji Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj iz kojih se financiraju projekti ulaganja u fizičku imovinu te projekti razvoja poljoprivrednih gospodarstava i njihovog poslovanja.

Kroz mjere 4.1, 4.2. i 6.1. poljoprivrednici svojim projektima mogu financirati podizanje novih nasada, gradnju i opremanje svih vrsta objekata za uzgoj životinja, bilja i kultura, za preradu i skladištenje, gradnju upravnih objekata u funkciji osnovne djelatnosti, nabavu traktora i mehanizacije, opreme i gospodarskih vozila te izgradnju sustava za navodnjavanje. Prihvatljivi su troškovi u sektoru prerade mlijeka, mesa, peradarstva, voća i povrća, bilja, cvijeća, maslina te pčelinjih proizvoda. Moguće je financirati izgradnju sustava za obradu otpadnih voda, objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda i kupnju zemljišta (do 10% vrijednosti).

Visina bespovratnih potpora do 5.000.000 EUR. Najniža vrijednost potpore iznosi 5.000 EUR, a najviša 5.000.000 EUR. Osnovni intenzitet potpore je 50% i može se uvećati do 90% u slučaju mladih poljoprivrednika, ekološke proizvodnje ili ulaganja u područja s prirodnim ograničenjima.Ova tri natječaja stoga pokrivaju najširi spektar i karakter troškova koje poljoprivrednici mogu imati za svoje investicije.

Raspisivanjem ovih mjera nastavlja se investicijski ciklus u poljoprivredi koji su poljoprivrednici dugo očekivali. Poljoprivrednicima savjetujemo da započnu s pripremom dokumentacije kako bi bili spremni za prijavu kada natječaji budu objavljeni.

Više informacija možete pronaći na strukturnifondovi.hr

poljoprivreda eu2

 

Translate

Statistika posjeta

Posjete Sadržajima : 1215700
Impressum | Sva prava pridrzana © od 2004 , Općina Luka