Dan antifašističke borbe Ispis E-mail

DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE - 22. lipnja, Općinska organizacija SDP-a Luka obilježila je paljenjem svijeća i odavanjem počasti na nekoliko lokacija u Luki: kod centralnog spomenika poginulim borcima i žrtvama terora iz 2. svj. rata (Trg sv. Roka), kod spomenika u Pluski – na mjestu osnivanja Omladinskog bataljona i rada partizanske tiskare, kod spomenika u Žejincima, kod spomen-ploče na zgradi OŠ Luka te na mjesnim grobljima Krajska ves i Žejinci.

Svečanosti obilježavanja ovog državnog blagdana priključili su se predstavnici Udruge antifašističkih boraca i antifašista grada Zaprešića i okolnih općina. U prisustvu predstavnika Udruge, članova uprave Općine Luka te predsjednika i članova Općinske organizacije SDP-a Luka, predsjednik Udruge, g. Branko Jurman, održao je, nakon paljenja svijeća i polaganja cvijeća ispred centralnog spomenika u Luki, prigodni govor u kojem je istaknuo važnost njegovanja i promocije antifašističkih vrijednosti.

S predstavnicima Udruge antifašističkih boraca i antifašista grada Zaprešića i okolnih općina dogovorena je daljnja suradnja, s posebnim naglaskom na očuvanju i održavanju antifašističke spomeničke baštine.

OO SDP-a Luka

Foto: obilježavanje Dana antifašističke borbe – uređivanje okoliša kod spomenika u Pluski (organizator – OO SDP-a Luka); spomenik u Pluski je umjetničko djelo zaprešićkog kipara i slikara Dragutina Grgasa

 

 

 

Translate

Korisne informacije

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Statistika posjeta

Posjete Sadržajima : 1100536
Impressum | Sva prava pridrzana © od 2004 , Općina Luka