OTVOREN DOM ZA STARIJE NEMOĆNE Ispis E-mail

petek 1 mala U subotu, 24. 8. 2013. godine otvoren je obiteljski dom Petek za smještaj pokretnih, polupokretnih i nepokretnih osoba starije životne dobi. Dom je smješten na brežuljku u mjestu Vadina u Općini Luka, u prirodnom okruženju, udaljenom svega dvadesetak minuta vožnje osobnim automobilom od Zagreba.

Objekt doma veličine je 340 m2 te raspolaže smještajnim kapacitetom od 14 kreveta smještenih u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Dom nudi 24-ero satnu medicinsku skrb za svakog pojedinog korisnika. Uz standardnu njegu koju pruža kvalificirano medicinsko osoblje, štićenici imaju liječničku skrb po potrebi.

Sobe za smještaj štićenika su novouređene, prostrane i pune svjetla, opremljene su bolesničkim posteljama sa podignutim uzglavljem te medicinskim krevetima s antidekubitalnim madracima, garderobom i noćnim ormarićima, TV uređajima, kupaonicama te balkonom. U prizemlju se nalazi dnevni boravak s bibliotekom iz kojeg se izlazi na terasu gdje se korisnici mogu družiti za lijepog vremena. Uz kuću je okućnica sa zasađenim voćkama, cvijećem, vrtom i klupicama kako bi korisnici na što ljepši način proveli treću životnu dob.

 

 

 

Translate

Korisne informacije

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Statistika posjeta

Posjete Sadržajima : 1041143
Impressum | Sva prava pridrzana © od 2004 , Općina Luka